ASK nyhedsbrev maj 2014
 

TEMA: Nye værktøjer til øjenstyring
Tobii Gaze Viewer - ny analyse software
Mygaze - nyt øjenstyringsmodul
Attention & Looking - nye øjenstyringsaktiviteter

Vidste du.....at man i Rolltalk Designer med få klik kan ændre udseende og kommandoer på samtlige felter på samtlige sider i et brugerprogram på én gang! Markér alle sider i sidelisten og under menulinjen "Hjem" klikkes på funktionen "Vælg alle felter på valgte sider". Så kan du lave layout indstillinger på det hele, på én gang.

OBS!
Sommerferien nærmer sig.........

Husk at ASK holder åbent hele sommmeren.
I juli måned er åbningstiderne dog kl. 9-12

Vidste du.... at Communicator har kommunikations-tavler og skærmtastaturer på 22 sprog? Under Indstillinger->Tastaturlayout kan du vælge sprog. Der fås også talesyntese til feks. tyrkisk 

Mygaze Play
Nyt øjenstyringsmodul specielt udviklet til læring og leg

Nu kan vi præsentere et nyt øjenstyringsmodul som henvender sig direkte til skoler, institutioner og andre som arbejder med tidlige øjenstyringsbrugere.
Mygaze play er simpel at anvende og er let og overskueligt. Softwaren til Mygaze har kun de basale klikfunktioner; venstreklik og træk, samt kalibrering og indstilling af kliktiden.
Mygaze har også en rigtig smart funktion, som gør at øjenstyringen slås fra så snart man benytter den almindelige mus og slås til igen når man ikke bruger musen. Dermed bliver det nemt at assistere brugere og nemt at lave indstillinger, skifte program osv. 
Mygaze kan monteres på bærbare og stationære computere.
Mygaze koster 10.990,- og kan bestilles i webshoppen - klik her

 

MyGaze - øjenstyringsmodul

Attention & Looking
Ny øjenstyringsaktivitet til de tidlige øjenstyringsbrugere

Attention & looking er 18 forskellige aktiviteter som sigter mod at lære tidlige øjenstyringsbrugere at få øget opmærksomhed og at lære årsag-virkning med øjenstyring. Målet er at forstå hvad øjenstyring er og at kunne bevæge sig op i læringskurven. Programmet er delt op i tre slags aktiviteter; Sporing af objekter, fiksering på objekter og lokalisering af objekter.

Når man har afsluttet en aktivitet kan man analysere hvordan brugeren har kigget. Man kan afspille en videofilm og gense hele aktiviteten, eller få en visning af heat-map eller i stregform.
Vi har i ASK efterhånden fået mange gode erfaringer med disse øjenstyringsaktiviteter og tilbagemeldingerne viser at disse aktiviteter og målrettet arbejde med læringskurven for øjenstyring giver resultater og udvikler tidlige øjenstyringsbrugere i deres forståelse og deres øjenstyringskompetencer.

Attention & Looking koster 2.490,- og kan bestilles i webshoppen - klik her

 


Attention & looking
Øjenstyringsaktiviteter med
playback-funktion

 

Tobii Gaze Viewer
Få detaljerede oplysninger om hvad brugeren ser på

Tobii Gaze Viewer er et værktøj som kan give en større forståelse af en persons fysiske formåen, kognitive niveau og brug af øjenstyring.
Optag hvad brugeren kigger på i hvilket som helst windows program. Du kan vælge at også optage lyden og dermed gense hvordan brugeren reagerer på dine instruktioner; f.eks. kigger brugeren der hvor du beder ham kigge eller kigger han først på noget andet på skærmen.
Tobii Gaze Viewer er et uundværligt værktøj til afprøvninger og til at lave udredninger, opbygge øjenstyringsmateriale eller konkrete kommunikationstavler.
Billeder med heat-maps og videofilm kan gemmes som en fil og anvendes senere til dokumentation og til at sammenligne udviklingen løbende.
ASK ser dette som et fantastisk værktøj der giver et unikt indblik i hvordan brugeren orienterer sig visuelt og reagerer på instruktioner.  

Læs produkbladet - klik her


Tobii Gaze Viewer koster 5.590,- og kan bestilles i webshoppen - klik her
 


Tobii Gaze Viewer
Udredning af øjenstyringsbrugere
optag og afspil øjenstyringsmønsteret

Overblik
Hvilke programmer virker med de forskellige typer øjenstyring?

Udviklingen fortsætter hastigt, man ser nye øjenstyringsmoduler og nye aktivitets- og analyseprogrammer på markedet. Helt naturligt rejser sig spørgsmålet, hvilke af disse kan køre sammen.Generelt kan vi sige at alle programmer kører sammen med de forskellige øjenstyringsmoduler - dog er Tobii Gaze Viewer undtaget det fungerer kun på Tobii´s egen øjenstyring.
Ellers kan alle kommunikationsprogramer og aktivitetsprogrammer fungere med disse øjenstyringer; Tobii, RollTalk/Intelligaze og Mygaze.


 

Alle priser er ex moms og fragt