Januar 2013

Januar 2013


Man skal lære at bruge øjenstyring
Ofte har vi set at man har afprøvet øjenstyring ved
at sætte børn foran en kommunikationstavle og vurderet deres evner udfra hvor godt de kunne navigere rundt. Man kunne tilpasse feltstørrelse, farver og dvæletid og tog så en beslutning om
barnet var kandidat til øjenstyring.

Nu har erfaringen vist at succesraten er meget højere for de børn (og voksne) med hjerneskader, som vi lærer at bruge øjenstyring i et struktureret forløb.
Dette strukturerede forløb illustrerer vi i Læringskurven for øjenstyring.

Klik på læringskurven for at gennemgå de 7 stadier

Øjenstyring vinder indpas på specialskolerne
Flere specialskoler rundt om i landet har investeret i øjenstyring til deres elever. Det sker efter at Tobii i efteråret lancerede et markant prisfald på PCeye. Med prisen på 24.900,- for den mest præcise øjenstyring på markedet, er øjenstyring blevet en styringsmetode som ligger indenfor budgetrammerne for selv mindre institutioner.
PCeye bliver brugt bredt på skolerne, dels til årsag/virkningstræning og dels til oplæring til reel øjenstyring og dels til kommunikation og aktivitet.
Det er ikke mindst grundet Tobii EyeFX, som er en software pakke og et værktøj til progressiv indlæring af øjenstyring, men også fordi vi nu har bedre viden om hvordan man kan strukture indlæring af de processer der ligger til grund for succesfuld øjenstyring.

Om Lightwriter service
Carsten Sell Pedersen, har overtaget reparationerne på Lightwritere.
Til dagligt har Carsten til huse på CKU i Skive/Viborg som IKT-konsulent. Udenfor arbejdstid vil Carsten, så vidt muligt, sørge for at reparationerne kommer til at blive ekspederet hurtigt.
I forhold til procedurerne er der ikke ændret noget, man skal altid udfylde et serviceskema på vores hjemmeside før man sender en Lightwriter til reparation.  
Man kan skrive til Carsten på lightwriter@ask-ikt.dk hvis man har spørgsmål til en reparation.

Speak-Out
Permobil har pr. 1 januar 2013 valgt at tage SpeakOut ud af produktion og det er derfor ikke længere muligt at købe nye SpeakOut. Permobil vil naturligvis sørge for at man kan få repareret defekte SpeakOut fremover. Alle reparationer foregår som hidtil, gennem ASK.


Alle priser er ex moms og fragt